Vand Nikon D3 (Vandut)

Vand Nikon D3 achizitionat in 2009 de la F64

 

Ce-ai vrea sa auzi:

 

– are aproximativ 121.000 de cadre (nu obisnuiesc sa trag in rafala si nici in disperare).

– vine la pachet cu tot ce i-a dat mama lui, cutie, carte, incarcator dublu, cabluri, 3 acumulatori originali (unul cu battery life 1, ceilalti doi avand battery life 4). Toti tin cam la fel, adica vreo 2.500 de cadre daca butonezi aparatul in mod frecvent in timpul unui shooting).

– mai vine cu 6 carduri CF, fiecare a cate 8GB (2 Lexar Prefessional, 4 Sandisk Ultra)

– cureaua este originala NPS 😉

– nu are nicio problema tehnica, functioneaza impecabil

– a fost intretinut in programul NPS pana la inceputul anului 2014, cand modelul a fost scos din program

– a fost curatat si calibrat anul trecut la Kamerwerk

– nu a fost lovit, nu a cazut, nu a facut baie, nu e furat (e inca inregistrat pe Nikonisti)

– il vand pentru ca am facut upgrade la D5

– practic, daca nu era ispita de D5 mai trageam cel putin un sezon cu el. Cu alte cuvinte, daca vrei sa faci evenimente cu el, nu ai avea nicio retinere.

 

 

Ce nu ai vrea sa auzi:

 

– fost folosit ca aparat de evenimente si de street photography (cu alte cuvinte am avut grija de el ca de sfintele moaste)

– nu are cauciucurile impecabile. Mai exact, dupa ce am tot scos bani din buzunar pentru aceasta operatiune mi-am spus sa scutesc cei 100€ pentru a schimba kit-ul de cauciucuri, iar cauciucul manerului principal l-am reparat cu banda dublu adeziva extrem de rezistenta. Operatiunea a presupus extirparea unei fasii de aprox. 1mm datorita dilatarii cauciunului. L-am folosit asa timp de cativa ani, fara sa aiba vreo problema. Se poate comanda la Skin, costa aproximativ 170 lei, dar trebuie sa-l inlocuiesti singur/a.

– pentru a evita contaminarea cauciucurilor cu grasimi si transpiratie, am bandajat mai toate imbinarile cu gaffer tape, care din pacate lasa reziduri de adeziv (se vad in poze)

– i-am schimbat si usa de la carduri pentru ca nu intra in pachetul de inlocuire a kit-ului de cauciucuri

– i-am inlocuit selectorul de metering pentru ca dadea dude (tot in programul NPS)

– senzorul e curat, daca intre timp f64 va aduce spatule Visible Dust ti-l dau si mai curat. Sunt foarte atent la cum schimb obiectivele asa ca nu am avut probleme cu praful.

– nu ii acord calificative, nu sunt expert in evaluari estetice. Urmele de uzura se vad foarte bine in imagini. Pentru mine e un aparat minunat, pe care l-am iubit din prima clipa si sincer, il iubesc si acum, doar ca a venit vremea sa se bucure si altcineva de el

– nu-ti ofer date tehnice si alte bla bla-uri. Le gasesti singur pe dpreview.com.

 

Mai tot ce vezi pe www.studiosapte.ro si www.adrianandrunachi.studiosapte.ro sunt realizate cu D3-ul si cu D700-le. Iti poti face o parere de ce a stiut sa faca in mana mea (sau viceversa) 🙂

 

Ce n-as vrea sa aud:

 

– nu fac schimburi

– nu livrez prin curier, ci il predau personal (de preferat in Bucuresti) din motive de timp

– nu mi-ar placea sa aud intrebarea “care e ultimul pret?”. Daca ne gandim pragmatic, am tras o jumatate de nunta cu el si mi-am scos banii. Ideea nu e asta, ci as vrea sa-l “pasez” cuiva care sa-l indrageasca si sa-l foloseasca asa cum am facut-o si eu.

 

Pret: 3.500 lei