Vama (Veche) sub lumini de…Vama

Adrian Andrunachi Photography

Dupa trei saptamani de deplasari si activitate corporatista sustinuta, revenit acasa, am simtit nevoia unei evadari, fie ea chiar si de cateva ore.

Dupa ce in ultimele doua saptamani, chinuit, am reusit sa fac niste poze prin locurile prin care am umblat, mi-am spus ca trebuie neaparat sa incerc si un cadru romanesc autentic, unde oamenii sa fie nepasatori la vederea aparatului, sa nu-mi pozeze sau sa se uite urat, poate chiar cu intentia de a-mi sterpeliĀ aparatul, care desi vechi, in mintea lor probabil e inca valoros prin natura lui, ci nu a ceea ce poate transpune.

Saptamana aceasta, in Vama Veche se desfasoara a nu stiu cata editie a festivalului de film si fotografie Vama Sub Lumini De Oscar sau VSLO.

 

Adrian Andrunachi Photography

 

Vama Veche e un taram destul de mic, unde in primele 5 minute e imposibil sa nu te intalnesti cu cineva cunscut, chiar daca esti sau nu o persoana populara šŸ™‚

Pornind de la aceasta idee, ma asteptam sa ma lovesc de o droaie de fotografi si cameramani, veniti la festival. Cand colo, doar noi doi, adica eu cu Laura, paream a fi singurii extraterestrii aterizati intr-o alta lume. In plus aparatele noastre de fotografiat trebuie sa fi aratat ridicol de inadecvate mediului in care tocmai paseam.

Pe noi ne-a intampinat un domn vanzator de porumb, copt de vreo cateva ore, care din lipsa doritorilor s-a gandit sa traga un pui de somn binemeritat. Apoi ne-am intalnit cu un coleg de munca…nu trecusera 5 minute de cand parcasem masina. šŸ™‚

 

Adrian Andrunachi Photography

 

Cu alte cuvinte nici pomeneala de VSLO, cred ca fotografii nostri erau deja implicati din plin in ateliere de dezvoltare, care sa-i ajute sa aprofundeze tainele fotografiei de orice fel, fie ea de macro, nud, sport sau vreo alta bazaconie.

Adrian Andrunachi Photography

 

Un lucru nu am inteles in schimb. La cata promovare a existat in mediile sociale, chiar si in presa audio-vizuala, unde naiba sunt indicatoarele catre atelierele si prezentarile sustinute in cadrul festivalului?

Am inteles la scurt timp, dupa ce l-am intalnit pe prietenul nostru, organizator al festivalului, care din nefericire nu parea multumit de bunul mers al evenimentelor, desi trecuse doar o singura zi de la lansarea oficiala.

 

Adrian Andrunachi Photography

 

E explicabil cand intr-un mediu libertin, cum este Vama Veche, unde estrogenul, testosteronul si alcoolul plutesc in aer, oamenii sa mai simta nevoia sa mai si manance, uitand astfel de artele frumoase, care, in afara sezonului ne preocupa atat de mult si ne fac sa ne pierdem timpul pe facebook sau alte medii sociale.

Adrian Andrunachi Photography

 

Si apropo de facebook, astazi, dupa ce m-am tot gandit unde puteau fiĀ fotografii aceia pe care-i credeam ieri disparuti,Ā iata caĀ am reusit sa-i descopar, in sfarsit,Ā printr-un setĀ de poze urcate pe site-ul de socializare. Ei erau acolo, saracii. Participau la un workshop, intr-un numar relativ mic, ce-i drept, dar erau.

E bine fratilor, participati la VSLO pentru ca prieteni de-ai mei s-au ocupat de organizare, iar alti prieteni vor sustine niste workshopuri minunate pentru ca voi sa nu mai intrebati ce-s alea diafragma, timp de expunere, focala sau ISO.

Mergeti in Vama, atmosfera e misto, berea era rece, cafeaua amara, iar oamenii de distreaza si danseaza pe plaja, fiecare in felul si pe limba lui.

 

Adrian Andrunachi Photography

Sa traim cu totii in armonie si fericire!

Eu plec acum la NUNTA.

Share it if you like it!!!